Ce este BlockChain si de ce oamenii mereu confunda Bitcoin cu BlockChain

Tehnologia care transfera cryptocurrency de la o persoana la alta

Bitcoin și BlockChain este același lucru?

Este important să înțelegem că Bitcoin nu este Blockchain, ceea ce multi oameni confundă.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este o monedă electronică care are o valoare și este identificată electronic. Fiind moneda electronică nu înseamnă că este ca un fișier simplu stocat pe orice hosting și poate fi copiat, modificat s.a. În spatele ei este o tehnologie mult mai complicată care o face unică și independentă de serverele publice, astfel că i sa acordat un nivel ridicat de securitate și a devenit o proprietate solidă chiar dacă este accesibilă in mod virtual.

Ce este BlockChain?

Blockchain este tehnologia care mișcă Bitcoin, tehnologia care activeaza transferul monedelor electronice de la o persoană la alta.

Blockchain a devenit foarte popular odata cu cresterea popularitatii Bitcoin, Ethereum si altor criptomonede. O problema majora pe care a solutionato Blockchain este eliminarea a partii terte in cazul transferului de la persoana A la persoana B. Toti cunoastem transferul traditional de la un cont bancar la altul unde simplu se transfera prin intermediul unei banci comerciale, iar aceasta retine un comision si incetineste putin procesul, adica dureaza de la 3 la 5 zile lucratoare. In cazul criptomonedelor, apare Blockchain care defapt devine o functie importanta prin care se transfera direct , fara comision si instant, aici putem spune ca valutele electronice primesc un mare plus in raport cu banii (valuta traditionala) pe care cu totii o cunoastem.

Tehnologia din spatele Blockchain

Sunt chestiuni pur tehnice dar acestea explica in mod general cum functioneaza lantulu de blocuri din interiorul acestui proces interesant, acesta cuprinde 3 aspecte de baza. Open Ledger este un principui de lucru al sistemului Blockchain care face transparent intregul proces de tranzactii unde se poate urmari sumele disponibile in interiorul lantului de transferuri, astfel se vede daca sumele transferate in intereriorul retelei sunt reale si valide. De exemplu persoana A transfera 5$ la persoana B apoi persoana B transfera 3 la persoana C, si persoana C transfera 1$ la persoana D. Apoi daca urmatorul transfer se efectuiaza iarasi de la persoana A la persoana D in marime de 15$, se vede in interiorul lantului ca aceasta tranzacrtie nu este valida din cauza ca persoana A depaseste suma disponibila. Deci, transferurile intre criptomonede devin foarte transparente si sigure cu ajutorul acestei tehnologii bine definite.

Distributed Legend este al 2 lea principiu al sistemului Blockchain ceea ofera accesul direct la legenda (tranzactii) in interiorul acestui cerc de transferuri.

Sincronizarea legendei este al 3lea principui al sistemului Blockchain, unde odata ce se efectuaza un transfer in interiorul retelei intre 2 participanti, conform expemplului de mai sus , exemplu B efectuaia un transfer de 5$ spre D atunci aceata tranzactie apare ca un in asteptare si ceilalti participanti (A si C in exemplu nostru) devin asa numiti „Miners” care pot valida aceata tranzactie.

Acesasta este o explicatie simplista care explica in mod general cum blockchain functioneaza, dar tehnologia si implementarea est una faorte bine gandita pentru a elimina erorile si speculatiile nedorite.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Vreau sa vad la modul practic cum se cumpara cryptocurrency”]Pentru a cumpara criptomonede cu cardul bancar incepind de la 10 $, va puteti inregistra pe saitul brokerului partener apasind butonu de mai jos, sau puteti cumpara Criptovaluta cu bani virtuali, fara risk accesind butonul Cont Demo de mai jos.[/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_btn title=”Cumpara Criptocurrency (min 10 usd)” color=”blue” align=”center” button_block=”true” css=”.vc_custom_1519665622135{margin-top: 20px !important;}” link=”url:https%3A%2F%2Ftracking.avapartner.com%2Fclick%2F%3Faffid%3D140044%26campaign%3D171716%26campaignName%3Dcrypto%26affclickid%3Drobitcoin%26TargetUrl%3Dhttps%3A%2F%2Fwww.avatrade.com%2Ftrading-account2%3Ftag%3D140044||target:%20_blank”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_btn title=”Practica GRATUIT PE DEMO” color=”warning” align=”center” button_block=”true” css=”.vc_custom_1518937131087{margin-top: 20px !important;}” link=”url:https%3A%2F%2Ftracking.avapartner.com%2Fclick%2F%3Faffid%3D140044%26campaign%3D171716%26campaignName%3Dcrypto%26affclickid%3Drobitcoin%26TargetUrl%3Dhttps%3A%2F%2Fwww.avatrade.com%2Ftrading-account2%3Ftag%3D140044||”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][/vc_column_inner][/vc_row_inner]
[vc_column_text]

Avertizare de risc: Capitalul tau poate fi supus riscului